Abel og Dybdahl deler studio

Publisert 29.04.2005 i Aftenbladet

Noe av det mest spennende med Tou Scene, er hva miljøet der kan avføde av kunst og kultur. I løpet av de neste ukene rykker bildekunstnere, musikere, forfattere og filmfolk inn.

Musikerne Morten Abel og Thomas Dybdahl skal dele et studio. Forfatteren Gunnar Roalkvam deler med Forfattersentrum. Ny Musikk og IoLab flytter inn. Cult Productions og Kabinettet og Cool Opera likeså. Filmforum Sørvest og Sydvest Film utgjør et filmfellesskap i øverste etasje. Og fra sommeren av står et nytt lydstudio klar til firmaet Adig.
Det var leieboerne i den ene fløyen. Den andre har fått navnet kunstfløyen, og huser 12 visuelle kunstnere: Helene Selvåg, Susanne Christensen, Kenneth Verpe, Anita Tjemsland, Agnes Tiffon, Ingrid Togood Hovland, Anne Klovning, Evy Tjåland, Mabel Fernandez, Andrea Lumb, Marit Victoria Wulf og Vibeke Fuglesang Damgaard.

- Det er ikke den fysiske utformingen som trekker folk hit, men miljøet. Alt kan skje når forskjellige produsenter på huset drikker kaffe samme sted, mener Susanne Christensen.